Pelerinaj 

Muntenia-Transilvania-Banat-Oltenia

25 - 29.08.2024
(5 zile/4 nopți)

Program detaliat

Ziua 1 – Plecăm din Tulcea la ora 05:00, de la Biserica Sfânta Treime (lângă Spitalul Județean). Ne vom opri la Mănăstirea Ghighiu, un loc deosebit, scăldat în linişte, unul dintre renumitele lăcaşuri de cult din judeţul Prahova, la Mănăstirea Sinaia, așezată la poalele masivului Bucegi și Mănăstirea Caraiman din localitatea Bușteni. Continuăm drumul spre Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, un loc de reculegere și întărire duhovnicească, o emblema a ortodoxiei transilvănene. Cină și cazare la Sâmbăta de Sus.

Ziua 2 – Mic dejun. Vizităm Mănăstirea Cârțișoara, care se află la poalele Munților Făgăraș, Catedrala Mitropolitană din Sibiu, Grădina Zoologica din Sibiu, Grădinile lui Zoe, o grădină aristocrată unică în România, așezată în inima Hunedoarei. Cină și cazare în Hunedoara.

Ziua 3 – Mic dejun. Ne îndreptăm spre Mănăstirea Prislop, pentru a ne reculege la mormântul Sfântului Arsenie Boca, apoi spre Schitul Straja, un lăcaş de cult situat chiar în munte, cu o frumuseţe şi o istorie aparte, cu un tunel în care sunt pictați câte un sfânt în fiecare zi a anului. Tot în această zi vom vizita Mănăstirea Lainici, supranumită "mireasa din Defileul Jiului" datorită fațadei sale de un alb puternic și apoi, ajungând in Târgul Jiu admirăm operele lui Constantin Brâncuși "Coloana infinitului", "Masa tăcerii" și "Poarta Sărutului". Cină și cazare în Târgu Jiu.

Ziua 4 - Mic dejun. Continuăm pelerinajul cu mănăstiri din Oltenia, cum ar fi: Mănăstirea Polovragi, o mănăstire ca o cetate albă, unică în țară, datorită picturii pridvorului bisericii, Mănăstirea Horezu, Mănăstirea Bistrița, unde se află moaștele Sf. Grigore Decapolitul și Mănăstirea dintr-un lemn, o mare lavră a ortodoxiei românești, în care se află o biserică veche din lemn, construită din trunchiul unui stejar secular. Opțional, putem vizita Salina de la Ocnele Mari. Cină și cazare la Râmnicu Vâlcea.

Ziua 5 – Mic dejun. În drum spre Tulcea, vom vizita Catedrala Episcopală și Mănăstirea Curtea de Argeș, aflată într-un cadru natural liniștit. Este considerată una dintre cele mai vizitate și mai cunoscute mănăstiri din România.


Preț 1350 ron/pers

Servicii incluse:

▪ 4 nopți de cazare cu demipensiune 

▪ transport cu autocar clasificat 

▪ ghid însoțitor preot 


 Servicii neincluse:

 ▪ taxe de intrare la obiectivele turistice (Grădina Zoo Sibiu- 10 RON, Grădinile lui Zoe- 20 RON, Salina Ocnele Mari- 35 RON)


OBSERVAȚII generale de călătorie:

 ▪ tarifele de intrare la obiectivele turistice se achită la fiecare în parte în moneda locala și se pot modifica de către autoritățile locale independent de agenție;

▪ camerele single se confirmă doar de către agenție; persoanele care se inscriu singure și pentru care agenția nu găsește partener vor fi informati telefonic sau în scris și vor achita suplimentul de cameră single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de cameră single nu implică loc singur pe banchetă în autocar. 

▪ ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului; în caz excepțional, obiectivele din program se pot înlocui cu altele doar din motive care nu țin de agenție sau turiști (condiții meteo, restricții de acces, cauze naturale, decizii care țin de autorități);  

▪ agenția nu este răspunzătoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competente;

prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat. Recomandăm încheierea asigurării storno pentru a va proteja înainte de plecare (in cazul anulării călătoriei) și a asigurării medicale pentru protecție pe durata derulării programului turistic (în cazul unor situații medicale neprevăzute).