Pelerinaj în Grecia
Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul
În Insula Eghina, de Hramul Sfântului
Perioada: 06.11 – 11.11.2024
(6 zile/5 nopți)
PROGRAM DETALIAT
Ziua 1- Plecare din Constanța orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Burgas-Ormenio-Kavala. Cazare Kavala/Salonic.
Ziua 2- Mic dejun, plecare spre Tesalonic. Sosire în cel de-al doilea oraș ca mărime din Grecia, Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf. Mare Mc. Dimitrie unde se află moaștele Sf. Dimitrie și locul unde a fost martirizat, biserica Rotonda, cea mai veche biserică creștină din Grecia și una dintre cele mai vechi din lume, cu hramul Sf. Gheorghe, catedrala Sf. Sofia cu moaștele Sf. Vasile cel Nou, biserica Sf. Pantelimon cu icoana făcătoare de minuni a Sf. Mare Mucenic Pantelimon, catedrala mitropolitană închinată Sf. Grigore Palama, Mănăstirea Sf.Teodora unde se află moaștele Sf. Teodora și ale Sf. Cuv. David, Turnul Alb. Cazare Paralia Katerini
Ziua 3- Mic dejun. Plecare spre insula Evia cu oprire la mănăstirea Kato Xenia (loc unde se află Brâul Maicii Domnului), apoi sosire la biserica Sf. Ioan Rusul pentru a ne închina sfintelor sale moaște. Ulterior ne vom îndrepta spre Atena-Eghina cu oprire la Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou- Marele Mucenic din Nea Makri- un mare sfânt al Bisericii Ortodoxe, cunoscut în toată lumea pentru marea sa putere făcătoare de minuni cât și pentru rapiditatea ajutorului său, fiind supranumit ''Grabnic- Ajutător în toate nevoile''. Cazare Atena/ Eghina.
Ziua 4- Mic dejun. Dis-de-dimineață se va face deplasarea spre catedrala Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul pentru a participa la slujba de hram și a ne închina sfintelor moaște ale Sfântului, care săvârșesc multe vindecari de cancer, de multe boli cumplite și neputințe omenești. În jurul orelor 12:00 vom părăsi Eghina dupa care vom face un tur al capitalei Atena- cu oprire la Areopag- Acropole, cu vizita la Parlament unde se poate vedea schimbarea gărzii de către evzoni Piața Omonia și Sintagma, Stadionul Olimpic. Cazare-Kalambaka.
Ziua 5 - Mic dejun. Vizită la Complexul Monastic Meteora așezământ unic în lume unde se pot vizita principalele mănăstiri: Marea Meteora, Sf. Ștefan, plecare spre Katerini cu oprire la Mănăstirea Sf. Dionisie, unde se află moastele Sf Dionisie un mare rugător și tămăduitor care s-a nevoit în Muntele Olimp și la Mănăstirea Sf. Efrem Sirul care adăpostește moaștele Sf. Efrem Sirul (sec IV) și ale Sf. Mc. Ecaterina. Cazare Paralia Katerini.
Ziua 6 - Mic dejun. Plecare spre România cu oprire la cea mai mare și importantă mănăstire din Bulgaria- Mănăstirea Sf. Ioan de Rila unde se află sfintele moaște ale Sf. Ioan Rila și a mai multor sfinți, printre care, Sf. M. Mc. Pantelimon, Sf.Ap. Matei. Sosire România.
________________________________
Grecia este cunoscută încă din antichitate sub numele de Elada. Cel mai mare oraș al țării este Atena, care numără 5,5 milioane de locuitori (inclusiv suburbii).
Atena este capitala Greciei. Orașul a cunoscut o evoluție glorioasă, mai ales în Grecia Antica, fiind locuit încă din Epoca Bronzului și guvernat până în jurul anului 1000 i.C. de regi ionieni. Orașul istoric Atena este locul de naștere al artei, științei și democrației, răscrucea dintre civilizația estică și cea vestică, este capitala și centrul politic, cultural și economic al Greciei. Obiective turistice: Atena abundă în obiective turistice și istorice, astfel turiștii își pot crea o imagine cât mai verosimilă asupra începutului civilizației.
Acropole: Cel mai important și mai frumos templu din Atena numit și "Piatra Sfântă a Atenei", dedicat inițial protectoarei sale, zeița Atena, domina centrul orașului modern de pe piscul de piatră cunoscut ca Acropole. Acropolele, datând din secolul V i. Ch., reprezinta cea mai bună reflecție a splendorii, puterii și bogăției Atenei. Partenonul și alte clădiri principale ale Acropolelor au fost construite de Pericles in sec V i. Ch. ca monumente ale realizărilor politice și culturale ale locuitorilor Atenei. Ceea ce e fascinant la Partenon este că îți conferă senzația că este construit din piese ce pot fi modificate între ele, dar acest lucru nu este, evident, posibil. Fiecare piesă din Partenon este unică și se potrivește cu locul unde este așezată ca în cel mai greu puzzle. Liniile ce par drepte, în realitate nu sunt. Partenonul este cea mai perfecta și cea mai imitată clădire din lume. Lucrările de restaurare au durat 30 de ani și probabil ca vor mai dura încă pe atât până la finalizare.
Sfantul Nectarie este unul dintre cei mai noi sfinți canonizați în Grecia și s-a născut în anul 1846, în Selivria Traciei. Prin botez a primit numele de Anastasie, bucurându-se de o aleasă educaţie creștinească. După primii ani de școală, Anastasie este trimis să învețe carte la Constantinopol, unde studiază teologia și scrierile Sfinților Părinți. Aici sufletul său începe să-l descopere pe Hristos în inima sa prin rugăciune, prin citirea cărților sfinte și prin cugetarea la cele dumnezeiești. La vârsta de douăzeci de ani, tânărul Anastasie se stabilește în insula Chios, unde preda religia la o școală, iar în continuare, simțind chemarea, intră în nevoința monahală în vestita chinovie, numită "Noua Mănăstire", primind numele monahal la data de 7 noiembrie 1876 (Lazăr). Mai târziu, avea să primească numele de Nectarie, pe care l-a purtat toată viaţa.
Sfântul Ioan Rusul s-a născut într-un sat din Rusia în jurul anului 1690. În 1711 a participat ca soldat în războiul rușilor împotriva turcilor, unde a fost luat prizonier de către tatari în luptele pentru cucerirea Azofului și vândut unui ofițer superior turc împreună cu alți tineri luați prizonieri în acea zonă. Ceilalți au ales să renunțe la creștinism și s-au făcut musulmani, însă Ioan a refuzat să urmeze exemplul prietenilor săi și a răbdat chinurile venite din partea asupritorilor. Ca prizonier a fost rânduit să îngrijească de vite, al căror grajd devine și locul său de odihnă. Deși i s-a oferit cu timpul o cameră apropiată de grajd, a refuzat și a continuat să doarmă alături de necuvântătoare. Îi mulțumea în fiecare zi lui Dumnezeu ca l-a învrednicit să se facă următor al smereniei lui Hristos, Cel ce a primit a Se naște într-o iesle săracă, lângă Bethleem.
___________________________________________________________________
PREȚ: 390EURO/pers.
cazare în cameră dublă
Grup minim 40 persoane
SUPLIMENT SINGLE: 150 EURO
____________________________________________________________
SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers.:
SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar clasificat
- 5 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri 3* în camere duble (clasificare locală)
- 5 mic dejun
- Însoţitor de grup preot
SERVICII NEINCLUSE:
- Intrările la obiectivele turistice- 6 euro biserica Rotonda, 3 euro Marea Meteora și Sf. Ștefan
- Feribot Insula Evia, Insula Eghina (50 euro)
- Asigurarea medicală (opțional)
ACTE NECESARE:
- carte de identitate
AVANS MINIM:
- 200 Euro/pers.
NOTĂ:
Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră). Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate. Compania aeriană (unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor. Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale (valabil pentru tarile care solicita viza de intrare) fara o notificare in prealabil. Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
CONDIȚII DE RETRAGERE:
- Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
- 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
- 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
________________________________